Zwangere vrouwen

Zwangerschap is geen ziekte maar kan wel de oorzaak zijn van allerhande ongemakken. Ook zwangere vrouwen vinden daarom een speciaal plekje in ons behandelingssegment.

Zelfs voor u zwanger bent, kunt u al bij de osteopaat terecht. Reeds aanwezige klachten kunnen tijdig verholpen worden zodat het lichaam optimaal deze nieuwe fase van grote veranderingen kan aanvangen. Hiermee wordt gans het lichaam in alle rust voorbereid om optimaal van de zwangerschap te kunnen genieten.

Maak een afspraak

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam van de toekomstige mama heel snel. Eén opvolgingssessie per trimester is dus zeker geen overbodige luxe. Osteopathie kan een nuttige en sterk verlichtende rol spelen in deze periode. Zo wordt de zwangerschap een heel stuk aangenamer gemaakt voor de mama, en automatisch heeft ook de baby hier alle baat bij. Hoe meer het lichaam van de moeder ontspant en vrij is van pijn, hoe meer comfort de baby in de buik ervaart. De behandeling wordt ook aangepast aan de zwangerschap, wat een heel ontspannend gevoel heeft aan de patiënt.

Enkele vaak voorkomende klachten zijn :

  • Rugklachten, bekkenproblemen, bekkeninstabiliteit
  • Hoofpijn, nekpijn
  • Spijsverteringsmoeilijkheden: obstipatie, zure oprispingen
  • Ademhalingsproblemen, depressieve stemming, stressklachten
  • Zware vermoeide benen
  • Incontinentieproblemen

Ook na de bevalling raden we elke vrouw een osteopathische check-up aan. Het bekken en de rug worden tijdens de zwangerschap en bevalling zodanig op de proef gesteld, dat het onmiddellijk nadien of soms een tijd later rugklachten, nekproblemen, postnatale depressie, hoofdpijn,... in de hand kan werken. Ook het vele dragen en tillen van bv. maxi-cosi en de vermoeiende eerste periode met een baby in huis, kunnen veel klachten doen ontstaan of verergeren. Zowel de mama als de baby verdienen in deze periode alle comfort en zo weinig mogelijk lichamelijke klachten!

Maak een afspraak