Littekens & brandwonden

Littekens en brandwonden behandelen we niet en enkel alleen kinesitherapeutisch om het esthetisch aspect! Als dit niet wordt behandeld kan dit natuurlijke proces een echte barrière in de huid creëren, die de uitwisselingen tussen de cellen beïnvloedt. Naast het uiterlijke aspect kan het litteken ook leiden tot functionele stoornissen zoals het bewegingsbereik beperken, pijn veroorzaken of de werking van sommige organen verstoren…

Maak een afspraak

Na een operatie, brandwonde, trauma, vormt de huid een litteken door collageen te produceren op de plaats van de wond. De verschillende technieken om deze littekens te behandelen variëren van patiënt tot patiënt.

De drainerende en defibrillerende eigenschappen van deze specifieke massagetechnieken werken vroegtijdig pijnloos in op de littekens en brandwonden. In eerste instantie bevordert de werking de afvoer van afval voor een doeltreffende decongestie van de weefsels en voorkomt het de verschijning van verklevingen door fibrose. Vervolgens stimuleert deze behandeling de natuurlijke collageen- en elastineproductie voor een beter littekenproces, met als doel pijn te verlichten en mobiliteit te herwinnen.

Met littekentherapie kunnen alle soorten littekens worden behandeld en kan een nieuwe ingreep worden voorkomen:

  • Recente littekens met nog kans op ontsteking
  • Oude littekens
  • Littekens ten gevolge van chirurgische ingrepen of trauma's
  • Brandwonden, zelfs getransplanteerd
  • Na keizersnede
  • Sclerodermie