Algemene Kinesitherapie

Kinesitherapie is “therapeia”  (verzorging, behandeling van het lichaam) via “kinesis” (beweging). Anders gezegd, een kinesitherapeut zal er voor zorgen dat iemand die beperkt is (geraakt) in zijn functioneren terug optimaal kan werken.

Maak een afspraak

“Kinesitherapie” betekent letterlijk “behandelen door te bewegen” en staat voor een hele waaier van therapieën. Kinesitherapie is dan ook veel meer dan massage. Als zelfstandig kinesitherapeuten hebben we al enkele jaren ervaring in verschillende technieken.

We gebruiken een gamma van fysische (warmte, koude, elektrische stromen,...) en technische middelen. Het vakdomein is in de laatste twintig jaar zodanig gegroeid en ontwikkeld dat kinesitherapie op dit moment zonder enige twijfel is geëvolueerd tot een essentiële steunpilaar in de revalidatie.

Het grootste deel van alle behandelingen wordt opgeslorpt door “algemene behandelingen”. Dit gaat van peesontstekingen, revalidatie na breuken, verstuikingen of operaties tot spanningspijnen in nek en schouders, rugpijnen, stijve spieren en gewrichten.